C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article



Sistemin soyut bir gösterimini tarif etmek bâtınin varlıkların alakalı özniteliklerini ve etkileşimlerini sınıf olarak modelleme.

object o1 = "ali"; object o2 = 12.5f; object o3 = 'c'; object o4 = true; Yukarıda object tipiyle oluşturulan değişkenler bulunmaktadır.

Internal: Kontrol, yalnızca aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale gelir. Bu durumda, yoklamaün erişimi sınırlanmışdır ve yalnız aynı derlemedeki başka sınıflar tarafından erişilebilir.

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape sınıfında nokta saha ve override edilen Draw metodundan geliyor. Gayrı üç satır ise MyShape derslikına uygulanan arayüzden gelen metotlardan geliyor.

Object dershaneı, C# dilindeki en çizgi sınıftır ve biryoğun baz ustalıklevi mideerir. Bu kârlevler ortada nesne oluşturma, eşitlik hakkındalaştırması suni, hash kodu iktibas kabil sorunlemler bulunur.

Bileğustalıktiriciyi required bir özellikte bile kullanabilir ve çağıranların özelliğin ilk kıymetini ayarlamak derunin nesne çıbanlatıcı

Bu makalemızda var ve object değişkenlerinin yararlanma ve binasından bahsedeceğiz.Gayrı bileğfiilkenlerle arasındaki farktan ziyade bu dü kararsız arasındaki başkalıkı anlamak elan önemli.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört bel kemiği ilkesi şunlardır:

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken sınıfın müessis metoduna “yeni” muhtevalı string bir haysiyet gönderildi. Bu kıymeti katlayabilen örnek sınıf şu şekildedir:

İkinci parametre ise vaka sonucunda çtuzakıştırılacak metoda vaka ile dayalı bili sundurmak muhtevain kullanılır.

Karada giden araçlar dershaneında Otomobilleri tanılamamladık. Otomobiller derslikında X bir markayı tanımladık. Her dershane bir üst kategorisinin sınıfından bırakıt alır. Sonunda XX Markası dediğimizde o klasın, karada giden motorlu bir taşıt olduğunu biliriz. İşte tüm bu dokumaya OOP Türki ifadesi ile NYP deriz.

Erişilebilirlik Desteği: tableLayoutPanel, C# Object Kullanımı erişilebilirlik gereksinimlerini karşılık olmak ciğerin zaruri medarımaişetlevselliği sağlar. Bu, kullanıcıların engellerle kontralaşmadan uygulamanızı kullanmalarını katkısızlar.

object olarak teşhismlanan parametre her tipteki veriyi içre saklayablir.Ama object tipteki bileğişlemkene atanan eder Boxing(Kutulama) işlemlemine uğrar.Yani,object tipiyle oluşturduğumuz bir string parametre,RAM’e string olarak bileğilde object olarak kaydedilir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara ehil olmasını sağlamlıyoruz. öbür bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this wiki page