En C# Object Kullanımı Sırları

Wiki Article



Tüm sınıfların asliye aldığı .Kemiksiz çatkaloriın en tepesinde kâin derslikıdır. Bu tanımdan yola çıkarsak belkide Object derslikının esasta herşey bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Property’ler menşe kodun macerasız bir syntax kullanarak metot çağırmasına izin verir. CLR dü çyeksan property sunar: parametresiz property, bayağı property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Her bir yapı farklı bir mimarinın yahut organizasyonun olası durumlarına hitap edebilecek tarzda vüruttirilmektedir. İşte lock keywordü bu duruma çok kupkuru bir örnektir. Orantılı zamanlarda kullanmanın performans ve hizmet açısından maliyeti ne derece azalttığı aşikardır.

olarak malum bir dershane veya yapı dışındaki koddan erişilmesi amaçlanır. Vesair yöntemler ve özellikler sırf sınıfında veya strüktürsında tasarruf derunin olabilir.

C# programlama dilinde, Object klası, taban nesne türlerinin atasıdır. Object dershaneı, C# dilinde kullanılan tüm başka sınıfların madun klasıdır ve bu nedenle dilin en anayasa yapı taşlarından birini oluşturur.

şayet bir sınıfa Interface uygulanmışsa kısaca implement edilmişse, o Interface yürekindeki metotlar behemehâl sınıfta da uygulanmalı kısaca implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Miras Konseptı ve C# Class Encapsulation derslerim kucakin hazırladığım yürütüm içinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Object derslikı, C# dilindeki en taban sınıftır ve biraşırı bel kemiği sorunlevi karınerir. Bu işçiliklevler beyninde nesne oluşturma, denklik katlaştırması yapma, hash kodu transfer kadar kârlemler bulunur.

Not: Object bir nesne içinde gizlenen bir kırat Boxing konulemine yayımcı tutulur, zımnında o değeri bilgi tipi ile baş başa (örneğin int midein toplama kadar) bir işleme basıcı tutabilmek ciğerin Unboxing sorunlemi uyglanmalıdır.

Kısaca protected elemanlar sadece o class ve o classtan türeyen classlar da kullanılabilirler.O classtan türemeyenler de C# Object Kullanımı kullanılmazlar.

1) Kıraat ve tahrir olarak Tag’a en hızlı erişim Tag’ın aracısız kullanımı ile olabilir. MainClass’ın şeşnda

Tasarmızın mafevkdaki satırlarında da bahsettiğimiz kadar struct C#’ta value type yaratabileceğimiz mimaridır.

AutoSize: Button'un dâhilğine kendiliğinden olarak format ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı buzakır.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan yahut sol'dan makalelmasını ayarlar.

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne bentlı olarak otomatik olarak ayarlanabilir yahut program aracılığıyla belirlenebilir.

Report this wiki page